De beleving van je thuis stopt niet bij de gevel

Architectuur heeft een ongekend belangrijke rol in ons leven. Onze mooiste herinneringen zijn vaak aan ruimtes verbonden: de avontuurlijke zolder uit onze kindertijd, de openslaande deuren naar de tuin, de heerlijke geur uit de keuken, de veiligheid van de woonkamer.

Lichtintensiteit, vormen, materialen, texturen, ruimtelijkheid en uitzichten zijn allemaal factoren in gebouwen die we bewust of onbewust onthouden. Ze vormen onze karakters. Gebouwen maken indruk, verschillende indrukken op verschillende mensen.

Daarom is architectuur voor mij niet een jasje om het gebouw heen. Architectuur stopt niet bij de voordeur maar groeit van binnen naar buiten. De gevels zijn een direct resultaat van de interne functionaliteit. Ieder onderdeel van een gebouw is belangrijk, van de omvang van de woonkamer tot aan de deurgreep, omdat alles bij elkaar de sfeer beïnvloedt. Architectuur is voor mij: de gebruiker helpen inzicht te krijgen in zijn leven, zijn functioneren, en zijn wensen, en deze samen vertalen in op maat ontworpen ruimtes. Architectuur is voor mij: samen met de gebruiker anticiperen op de mooie momenten die in een gebouw beleefd  gaan worden. Samen ontwerpen is een prachtig proces !

Avontuurlijke gebouwen
Een gebouw wordt interessanter als het zich niet in één keer bloot geeft. Een gebouw moet zichzelf beetje bij beetje prijsgeven, het moet zich langzaam onthullen. In de gebouwen die ik ontwerp voelt de bezoeker zich uitgenodigd tot een avontuurlijke route vol verborgen verrassingen. Het licht, door vorm gearticuleerd, speelt een belangrijke rol in de ervaring van ruimtes. Gerichte openingen en ingekaderde uitzichten verbinden de ruimtes met specifieke elementen van de buitenwereld. Door voor iedere ruimte een eigen lichteffect te bepalen krijgt deze een eigen sfeer en betekenis. Licht varieert voortdurend en hiermee de intensiteit van kleuren en temperaturen, door de dagen en de seizoenen heen. Zo ontdek je een gebouw keer op keer opnieuw.   

Werkwijze
Ik ben gespecialiseerd in gepersonaliseerde, op maat ontworpen architectuurprojecten. Ieder ontwerp is uniek omdat ieder mens uniek is. Zelfs binnen een gezin, of binnen een organisatie. Contact met de gebruikers staat daarom voor mij centraal om maximaal begrip te krijgen voor hun dromen, plannen en gewenste functionaliteiten. Ik streef naar het creëren van hoogwaardige architectuur die zich kenmerkt door menselijkheid, gevoelig gebruik van licht en materiaal en vakmanschap.

Een architect is een “creatief” bemiddelaar. 
Door veel te luisteren en schetsen kom ik in contact met het unieke van de opgave. Door mijn ervaring kom ik snel en effectief bij oorspronkelijke oplossingen. Ik ontdek samen met de toekomstige gebruikers, en de verschillende betrokkenen, het antwoord dat de verschillende belangen, zoals functionaliteit en financiële en maatschappelijke aspecten, verenigt. Ik streef ernaar om aan elk project een uitgesproken beeldende vormgeving te geven. Een beeld dat een spiegel van zijn gebruiker is.